Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ...

Γεια σε όλους

Έλειψα για λίγο και ξεκουράστηκα, μου έκανε καλό. Σκέφτηκα να  γράψω την παρακάτω ανάρτηση για τις άγιες ημέρες που έρχονται.  
Είναι στο χέρι μας να βοηθάμε όποιον το έχει ανάγκη με ότι μπορούμε. Είναι στο χέρι μας να αφήσουμε την μιζέρια και την απελπισία και να δούμε θετικά όλα αυτά που μας περιτριγυρίζουν. Χάνεις την δουλειά σου και νομίζεις ότι έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου. Έτσι μας έχουν κάνει. Μάθαμε βλέπεις στα πολλά και δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα λίγα.. και όμως μπορούμε. Δημιουργήσαμε οικογένεια και σπίτια, χάσαμε λίγο την αξία των πραγμάτων και μας έπιασε μεγαλομανία γίναμε φτωχοί στα αισθήματα, δανειστήκαμε και τώρα χάνουμε την δουλειά μας. Να και από πάνω η εφορία, να μας πάρει ότι απέμεινε.
Απελπισία, καημός, άγχος, χανόμαστεεεε…

Όχι ρε παιδιά, έχουμε υγεία αυτό είναι το σημαντικότερο.

Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε όπως ξέρουμε άλλωστε…

Θα μάθουμε να ζούμε με τα λίγα όπως μάθαμε με τα πολλά. Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν και θα μάθουν να κάνουν οικονομία στην τσέπη, όμως όχι στα αισθήματα. Η καρδιά τους θα είναι γεμάτη αγάπη και καλοσύνη, θα ξέρουν να μοιράζονται και να χαίρονται με τα μικρά, καθημερινά πράγματα. Λίγα ξύλα στο τζάκι, δυο πατάτες ψητές για φαγητό και πολλή αγάπη στη ψυχή, αξιοπρέπεια και φιλότιμο… αυτό θέλουν να μας πάρουν, αλλά δεν μπορούν, δεν θα τα καταφέρουν, γιατί το έχει η ψυχούλα του κάθε Έλληνα.
Βοηθήστε με ότι μπορείτε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Είναι στο χέρι μας, είναι στα χέρια όλων μας να το δούμε διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μου ...