Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

MY HOME MANAGEMENT SYSTEM (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Γεια σου καλή μου μπλογκογειτονιά,

Δε ξέρω τι έπαθε η πρώτη ανάρτηση επί του θέματος αυτού και αναγκάζομαι να κάνω άλλη μια φορά την ίδια ανάρτηση απ΄την αρχή..

Το θέμα μου είναι ο οδηγός του σπιτιού  που είχα παρουσιάσει σε προηγούμενη ανάρτηση. Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να δημιουργήσω έναν τέτοιο χρήσιμο οδηγό. Η αρχική ιδέα δεν είναι δική μου, αλλά όλες οι ξένες bloggers νοικοκυρές έχουν ένα home binder όπως το αποκαλούν.

Λοιπόν σας παρουσιάζω τον δικό μου χρήσιμο οδηγό για το σπίτι και την οικογένεια:

 Το εξώφυλλο καθώς και πολλά άλλα τα έχω βρει σε διάφορα blogs ξένα. Αν σας ενδιαφέρει σείλτε μου μήνυμα να σας στείλω τα links.


 Μόλις ανοίξεις το ντοσιέ αριστερά έχω κολλήσει μια μεμβράνη και μέσα τοποθετώ εξοφλημένους λογαριασμούς, αποδείξεις ή ότι άλλο που κάποια στιγμή πρέπει να αρχειοθετηθεί. Δεξιά είναι το πλάνο της ημέρας, στο οποίο γράφω και σβήνω με μαρκαδόρο πάνω στην μεμβράνη.Στην πίσω σελίδα είναι το πρόγραμμα της εβδομάδας (αυτό το αρχείο το έφτιαξα μόνη μου)Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τις χρήσιμες πληροφορίες όπου εκεί έχω τα επείγοντα τηλέφωνα δικά μας, γιατρών, παππούδων κ.α. και στην πίσω σελίδα τα τηλέφωνα οικείων προσώπων ή γενικά ένας μίνι τηλεφωνικός κατάλογος με τα απαραίτητα τηλέφωνα.
Στην δεξιά σελίδα έχω όλους τους μήνες του έτους και εκεί έχω γράψει τα γενέθλια και τις επετείουςΚαι τελευταία χρήσιμη πληροφορία είναι και ένα εορτολόγιο 2013 στο οποίο έχω υπογραμμίσει τα ονόματα που με ενδιαφέρουν.
Η δεύτερη κατηγορία έχει το ημερολόγιο συνοπτικά και ανα 2 μήνες αναλυτικά (τρέχων και επόμενος)Πάμε στην τρίτη κατηγορία που είναι η καθαριότητα του σπιτιού


Αριστερά είναι η ρουτίνα μου και δεξιά οι καθημερινές εργασίες


 

στην πίσω σελίδα είναι οι εβδομαδιαίες εργασίες μου και το πρόγραμμα γενικής κάθε δωματίου ξεχωριστά

 Η τέταρτη κατηγορία συνδυάζεται με την προηγούμενη και είναι η καθαριότητα και συντήρηση του σπιτιού κάθε εποχή 


και ένα μεγάλο to do list  για κάθε μήναη σελίδα αυτή είναι η πιο χρήσιμη στην κατηγορία της γιατί περιλαμβάνει την συντήρηση του σπιτιού ανα τρίμηνο σε ότι αφορά τα ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κ.α.


Θέλω να πω ότι όλα αυτά δεν τα έχω φτιάξει σε μια μέρα, ασχολούμαι εδώ και ένα χρόνο με το θέμα αυτό (συλλέγω πληροφορίες από άλλα blogs, φτιάχνω τις φόρμες) και πιστεύω ότι δεν τον έχω τελειοποιήσει ακόμα. Ούτως ή άλλως είναι κάτι που θα μείνει για το σπίτι, άρα αξίζει τον κόπο.
Έχει γίνει το δεξί μας χέρι στην οικογένεια μας και μας βοηθάει πολύ στο να είμαστε οργανωμένοι κάπως...
Ελπίζω να σας αρέσει σαν ιδέα!

Προς το παρόν αυτά, έχει και συνέχεια....
Μέχρι τότε φιλιά πολλά!