Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σεπτέμβριος: Το παιδικό δωμάτιο!

Πάει και ο Σεπτέμβρης... όλα τα είχε αυτός ο μήνας, ανακαινίσεις, βαψίματα, επιδιορθώσεις, προετοιμασίες για τον χειμώνα, ψάξιμο παιδικού σταθμού, προσαρμογή των παιδιών σε αυτό, ψώνια, ιωσούλες μικρές αλλά διόλου αδιάφορες. Με ολίγη ταλαιπωρία, τρέξιμο, άγχος αλλά και χαρούμενες στιγμές οικογενειακές και χαλαρές.
Στόχοι που επιτέλους επιτεύχθηκαν καθώς και νέοι στόχοι που τέθηκαν στη σειρά.
Ο Σεπτέμβρης ήταν ο μήνας που έπρεπε να οργανώσω το παιδικό δωμάτιο: Μη φανταστείτε μεγάλες αλλαγές, τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, όμως επιτέλους, δεν κοιμόμαστε πλέον σε κούνιες αλλά σε κρεβατάκια.
Αρχικά το δωμάτιο έπρεπε να βαφτεί και να καθαριστεί, καθότι μοκέτα από τοίχο σε τοίχο... και αυτοκόλλητα παντού. Η εικόνα του ήταν κάπως έτσι:


Βάψαμε το δωμάτιο στην ίδια απόχρωση και μετατρέψαμε τις κούνιες σε κρεβατάκια, καθαρίστηκε  η μοκέτα, οι κουρτίνες, όλα τα λούτρινα μαξιλαράκια και ζωάκια, και αλλάξαμε τη διαρρύθμιση..
Έγινε κάπως έτσι:
Ξεχώρισα τα παιχνίδια, χαρίσαμε πολλά καθώς ανακυκλώσαμε και πολλά χαλασμένα, μερικά τα φύλαξα για κανένα μήνα (για να τους φαίνονται καινούρια), αγόρασα μια μεγάλη κούτα (το μέγεθος της όσο πάει και μεγαλώνει) για να τα τοποθετούν εκεί και τους έφτιαξα τις μικρές γωνιές τους για παιχνίδι: 
Αλλά το πιο δύσκολο ήταν οι ντουλάπα με τα ρούχα τους, μόνο που τα έβλεπα με έπιανε πανικός. 'Έπρεπε να τα ξεχωρίσω να δω ποια ρούχα μας κάνουν να αποθηκεύσω και να διαχωρίσω για κορίτσι και αγόρι, καλοκαιρινά - χειμωνιάτικα να ψωνίσω, να πλύνω, να σιδερώσω και να φτιάξω την ντουλάπα τους:
ΕΕΕΕ ????? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ! (before)
Όμως πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν γιατί σήμερα είναι κάπως έτσι και είμαι περήφανη για αυτό!!!!!

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????????? (after)

Μικρό κολπάκι οργάνωσης: αγόρασα μια ράγα για κουρτίνα μπάνιου και την τοποθέτησα πιο κάτω από την κανονική ράγα της ντουλάπας και ιδού:


Όρεξη να έχουμε και υγεία!
Αυτά παλιά και άλλα καινούργια!


Καλό Οκτώβρη να΄ χουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μου ...