Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΔΕΡΩΜΑ!

Παλιά, όταν ήμουν παιδάκι και η μαμά μου σιδέρωνε τα ρούχα, καθόμουν και χάζευα. Μου άρεσε πάρα πολύ πως ένα ρούχο τσαλακωμένο και άσχημο μόλις το σιδέρωνε γινόταν τέλειο. Μου άρεσε να βλέπω πως σιδερώνει, πως διπλώνει, πως τακτοποιεί τα ρούχα και πάντα είχα κάτι να προσθέσω, "όχι έτσι μαμά, είναι πιο όμορφο έτσι" κλπ... Την άκουγα να λέει, "ουφ ποιος σιδερώνει τώρα"; Και παραξενευόμουν: "μα καλά μια τόσο ωραία δουλειά και δυσανασχετεί";

Στην εφηβεία, λοιπόν ανέλαβα εγώ το σίδερο του σπιτιού μια και ήταν η αγαπημένη μου εργασία.. Τρελό;  (τι τυχερή η μάνα μου!!!)
Μέσα από αυτό ανακάλυψα ότι κάθε φορά που σιδέρωνα, ήταν σαν να παρομοίαζα ένα τσαλακωμένο ρούχο με ένα πρόβλημα και σιγά σιγά μέσα από το σιδέρωμα, έλυνα το πρόβλημα. Χαζό
Χτες καθώς χάζευα στον υπολογιστή έπεσα τυχαία πάνω εδώ
Άρα δεν είχα άδικο.

Όταν πλέον παντρεύτηκα το σιδέρωμα έγινε αγγαρεία, δεν ξέρω γιατί. 
Κόντευε να γίνει η χειρότερη οικιακή δουλειά μου.
Που να τα συγκεντρώνω όλα τα ρούχα αφού δεν έχω μέρος να τα κρύβω. Από που να αρχίσω, εεέ δεν μπορώ να σιδερώνω και κάθε μέρα! Ούτε μπορώ να βλέπω μια λεκάνη με ασιδέρωτα ρούχα και να την κλοτσάω από εδώ και από εκεί μέχρι να τα σιδερώσω!

Τότε έπρεπε να σκεφτώ έναν τρόπο για να μην κουράζομαι και να το κάνω όσο πιο ευχάριστα μπορώ!
Επειδή βάζω σχεδόν κάθε μέρα πλυντήρια, συγκεντρώνω μιας εβδομάδας ρούχα και κανονίζω μια μέρα μόνο για σίδερο. 


1. Μόλις τα μαζέψω από την απλώστρα, τα διπλώνω και τα τοποθετώ μέσα σε αυτό το καλάθι


2. Την ημέρα που έχω σίδερο τα ξεχωρίζω ανά κατηγορία, πάνω στο κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο μου είναι πιο εύκολο να σιδερώνω μια μια τις κατηγορίες των ρούχων και να τα τοποθετώ στην θέση τους κατευθείαν.
Ελπίζω να έδωσα ιδέες.

Εσείς πως σιδερώνετε; Αν θέλετε συμβουλές για τέλειο σιδέρωμα δείτε εδώ

ΚΑΛΟ ΝΟΕΜΒΡΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε μου ...