Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ... ΠΙΤΣΑ!

Γεια σας φίλοι  μου,

Συνήθως, όταν παίζει η εθνική μας ομάδα, μαζευόμαστε φίλοι και συγγενείς για να δούμε όλοι μαζί τον αγώνα και κάνουμε παραγγελία συνήθως πίτσα. Καθότι όμως "χαλεποί καιροί", φτιάξαμε την δική μας χειροποίητη πίτσα. Την φτιάχνει ο σύζυγος μου και είναι δική του συνταγή. Πολύ καιρό ήθελα να κάνω αυτήν την ανάρτηση, αλλά όλο και κάτι τύχαινε... τώρα όμως ήρθε η ώρα.

Λοιπόν πάρτε χαρτί, μολύβι και ξεκινάμε!

Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
λίγο αλάτι
1,5 ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο

Για τα υλικά:
χυμός τομάτας
ρίγανη
600 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
100 γρ. μπέικον
20 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά πράσινη
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή φρέσκα αν προτιμάτε
κέτσαπ

Συνολικό κόστος περίπου 10 ευρώ (2 λαμαρίνες φούρνου)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Τέλος ρίχνουμε και το λαδάκι, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου μισή ωρίτσα.



Έπειτα απλώνουμε ελαιόλαδο στην λαμαρίνα του φούρνου, παίρνουμε  τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια . Βάζουμε το χυμό τομάτας, την ρίγανη,



  Απλώνουμε το ζαμπόν


μετά το τυρί


σειρά έχει το μπέικον 


η πιπεριά και τα μανιτάρια


 τέλος η κέτσαπ


ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 
για 30 λεπτά περίπου.


αραδιάσουμε την έτοιμη πίτσα πάνω σε βάσεις κοπής και κόβουμε σε φέτες 


Απολαμβάνουμε με μπάλα και τζάκι!



Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε...
Τα δε πιτσιρίκια ξετρελαίνονται από την παρασκευή της πίτσας μέχρι το φάγωμα!

Καλή όρεξη!